Produkter för riktigt tuffa tag

Militärt

Olika kunder

Den långa erfarenheten spelar in när Tekonf lämnar förslag till produktlösningar för militärt och polisiärt arbete. Kraven på tillförlitlighet och funktion är exceptionellt höga eftersom brukarnas säkerhet och uppdrag står på spel. 

Vi har haft glädjen att få leverera produkter inom segmentet länge och flera uppdrag kommer på rekommendation.

Göran Wärdell, Tekonf

Säker funktion

– Vi är starka och kunniga på materialen som används; PVC-vävar, textilier och cellplaster och vi är också duktiga på att leverera helt enligt önskemål från våra uppdragsgivare, säger Göran Wärdell på Tekonf. Det har inneburit att vi fått leverera en mängd olika produkter till polis och militär. 

Bland Tekonfs uppdragsgivare märks flera större organisationer, bland andra BAE System Hägglunds, SAAB, FMV och Polismyndigheten. Tekonf har bland annat haft flera uppdrag att konstruera förserie eller rita upp en befintlig äldre produkt i CAD inför upphandlingar inom försvaret. 

  Vi tillverkar mängder av olika produkter för militärt bruk, fortsätter Göran. Vi tillverkar exempelvis isoleringar i militära fordon men också stänkskydd, klädslar, väskor och fodral för att nämna något. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att arbeta med BAE System Hägglunds produkter, det innebär att vi har kan mycket om deras konstruktioner och råmaterial. Vilket i sig är gynnsamt i produktionsprocessen. 

Korta och långa serier

Tekonf producerar produkter i såväl längre som kortare serier ­­– en del produkter är specialbeställningar i korta serier helt anpassade för specifika uppgifter. Det kan handla om systemanpassade stridsselar eller väskor för olika typer av verktyg eller vapen. 

– När det gäller väskorna anpassar vi ofta inredningen i formskuren cellplast för att säkra väskans innehåll under tuffare förhållanden samtidigt som vi gjort väskorna så smidiga som möjligt. Det kan handla om väskor till polisens förstärkningsvapen, kikarsikten eller vapenvårdsväskor till försvarets kulsprutor.

Dialog för optimal produktion

Produkter för militärt och polisiärt bruk är oftast utvecklade hos beställaren eller konstruerade av specialiserade konstruktörsföretag som i sin tur upprättar dialog med Tekonf för optimal produktion. 

– Det är väldig viktigt att den här typen av produkter verkligen levereras enligt specifikationerna i och med att de ofta är en del av större system och toleranserna är små. Vi har haft glädjen att få leverera produkter inom segmentet länge och flera uppdrag kommer på rekommendation. Det känns riktigt bra och vi känner ofta en stolthet att få leverera produkter till dessa kunder. 

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Göran Wärdell
VD
goran.wardell@tekonf.se
070-1856501