Perfekt anpassade lådmattor till unika kök

Industri

Härjedalskök

Härjedalskök som startade sin verksamhet 1995 producerar nya kök till kundernas befintliga stommar, fronter och luckor levereras till kunder i Sverige och Norge. Tekonf levererar måttanpassade lådmattor till varje enskild låda och har gjort så sedan starten 2012.

”Det har faktiskt aldrig blivit fel en enda gång, leveranssäkerheten är förstås en mycket viktig faktor för oss. Samarbetet började som ett test och det blev succé direkt.”

Stefan Zetterström, Härjedalskök AB

Leveranssäker perfektion

Samarbetet startade dock med ett helt annat behov, nämligen demonstrationsväskor.

– Vi kom i kontakt när vi behövde nya demonstrationsväskor till våra säljare, jag kände Göran och Lars sedan tidigare och det föll sig naturligt att de skulle få frågan, Berättar Stefan Zetterström på Härjedalskök. Väskan blev bra och vi började diskutera annan produktion.

Härjedalskök säljer uppgraderingar av kök, nya luckor och fronter till befintliga stommar – ett verkligt ansiktslyft i köket till privatkunder i både Sverige och Norge. Konceptet har blivit en framgång, idag arbetar ca 100 personer i verksamheten.

Kundernas köksstommar har förstås olika tillverkare och måtten skiljer sig åt.  Det medför att varje enskilt kök måste mätas upp. När Tekonf producerar lådmattorna till Härjedalskök är varje matta perfekt anpassad för slutkundens unika kök.

– För oss har Tekonfs produktion inneburit en förenkling eftersom de måttskär och packar varje enskild kunds mattsats separat, fortsätter Stefan. Vi behöver inte sortera mattorna själva och våra kunder får en matta som passar perfekt i varje låda.

Produktionsflödet följer en väl inarbetad rutin, säljarna lägger order på tisdagar, mattorna produceras och packas på onsdagar för leverans på torsdagar.

– Vårt samarbete har fungerat väldigt bra genom åren – leveranserna går mycket snabbt och det har faktiskt aldrig blivit fel en enda gång, berättar Stefan och fortsätter; leveranssäkerheten är förstås en mycket viktig faktor för oss. Samarbetet började som ett test och det blev succé direkt.

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Göran Wärdell
VD
goran.wardell@tekonf.se
0701 85 65 01