Kvalitetsdynor till kvalitetsstolar

Sjukvård

Sonesta

Sonesta Medical är ett svenskt företag som bland annat producerar smarta användar- och patientvänliga urologi- och gynekologstolar. Företaget har varit verksamt i drygt 40 år och har i dag etablerat sig på världsmarknaden. 

…De är alltid nåbara och tillgängliga, dessutom är de positivt inställda till utveckling av nya produkter och samarbeten.

Hanna, Sonesta Medical AB

Funktion och bekvämlighet

Sonesta medical har ett grundmurat kvalitetsrykte som ställer stora krav på underleverantörerna. Stolarna ska vara så funktionella, bekväma, lättskötta och tåliga som möjligt för medicinskt bruk – samtidigt som Sonesta har vinnlagt sig om att producera stolarna så hållbart som möjligt.

– Tekonf tillverkar dynor åt våra urologi- och gynekologstolar, Sonesta S2 och Sonesta S3, berättar Sonestas försäljnings- och marknadsansvarige Hanna och fortsätter; de tillverkar även fotstöd till vårt Sonesta 6210-bord.

Kvalitetsfokus

Sonesta har under fem år samarbetat med Tekonf som specialiserat sig på produktion av Teknisk Konfektion. Via Tekonfs samarbetspartner Samhall i Svenstavik – det företag som monterar stolarna – skapades en kontakt.

– Vi var inte helt nöjda med kvaliteten på dynorna från tidigare tillverkare och började då titta på alternativ. Via Samhall kom vi i kontakt med Tekonf som motsvarade våra förväntningar och samarbetet inleddes, säger Hanna.

– Samarbetet har fungerat bra, även om det ibland märks att de kan ha svårt att möta ökad efterfrågan eftersom de har mycket att göra, säger Hanna vidare. Men de är alltid nåbara och tillgängliga, dessutom är de positivt inställda till utveckling av nya produkter och samarbeten.

Läs mer om Sonesta och deras produkter här »

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Björn Rimmö
Sälj/marknad
bjorn.rimmo@tekonf.se
076-836 22 29