Fallskyddsmadrasser för säkerhet runt sängen

Sjukvård

Salubrious

Salubrious är en leverantör inom sjukvårdsindustrin som förutom egenutvecklade produkter,  även säljer andra välkända varumärken i branschen. Tekonf och Salubrious har haft ett samarbete sedan fem år, det har bland annat resulterat i patent kopplat till en fallskyddsmadrass.

”De lyssnar in och förstår våra behov, inte minst av miljövänligare material och leveranserna är utmärkta i kvalitetshänseende. Man får vad man betalar för – så jag är nöjd, jättenöjd.”

Anders Good, vd på Salubrious

En gemensam utveckling för bättre fallskydd i vården

Samarbetet började lite trevande med ett uppdrag som gick ut på att sy madrassöverdrag.

– Vi sökte faktiskt upp dem för vi behövde sömnad och svetsning. Att jobba med ett nytt företag är lite som att dejta, berättar Anders Good, vd på Salubrious. Man behöver känna sig för, utveckla relationen för att kunna göra bra saker tillsammans under längre tid. Det har gått bra tycker jag.

Tillsammans har Salubrious och Tekonf bland annat utvecklat en fallskyddsmadrass. Den är tänkt att användas i hem och på avdelning där konsekvenserna av ett fall ur sängen kan bli för stora. I och med att madrassen används i vården finns stora krav på såväl funktion, slitstyrka och motstånd mot vätskor.

– När vi arbetar fram egna produkter tar vi fram en skiss tillsammans med vår kund. Därefter börjar arbetet med att ta fram produkterna i dialog med Tekonf. De kan materialen, dess fördelar och begränsningar och tillsammans kommer vi fram till bra lösningar.

För Salubrious är det viktigt att kunna ha en bra relation med sina affärskontakter och den underlättas av att man delar både språk och affärskultur.

– För oss är det en stor fördel att arbeta inom Sverige, det underlättar all dialog. När det gäller Tekonf gillar jag personerna i företaget. De lyssnar in och förstår våra behov, inte minst av miljövänligare material och leveranserna är utmärkta i kvalitetshänseende. Man får vad man betalar för – så jag är nöjd, jättenöjd.

Läs mer om Salubrious produkter här »

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Lars Nordin
Produktchef/Marknad
lars.nordin@tekonf.se
063-685 65 02
070-223 77 64