Åkmadrasser för alla med barnasinne

EMV-madrasser

Detaljhandel

Vår kanske mest kända produkt är åkmadrasserna som du kan köpa hos större återförsäljarkedjor. Madrasserna produceras årligen i 100 000-tals exemplar av vattentät PVC-väv som svetsas ihop, fylls med skummaterial och förses med öljetter. 

Att de har blivit en succé är inte så konstigt – det är vansinnigt kul att åka för alla med barnasinnet kvar!

Det är allt fler som upptäckt hur kul det är med åkmadrasser. De är kanske den mest lättillgängliga vinterprodukten som man kan hitta – en liten backe, snö och tid för lek så har såväl stora som små hejdlöst kul!

Göran Wärdell, Tekonf

Tekonfs  åkmadrasser som du hittar hos flera av landets ledande återförsäljare håller högsta kvalitet och är CE-märkta – självklart eftersom de faktiskt är leksaker. Vi producerar åkmadrasserna säljs under återförsäljarkedjornas varumärken vid sidan av vårt eget varumärke FroztyFox. 
Ursprunget till idén med åkmadrasser är lite oklar men de har utvecklats i norra Sverige som en restprodukt av annan pvc-produktion. Bara för att det var kul och möjligt.

Användarsäkra produkter

Efter år av adhoc-produktion satsade Tekonf på att utveckla produktionen av åkmadrasser industriellt. Det innebar mer genomtänkta mått för att passa såväl produktion som distribution, noggrannare materialval och en mer strukturerad försäljningsprocess.
– I och med att åkmadrasserna klassas som leksaker har vi verkligen tagit till oss de krav som följer med – PVC:n är exempelvis utan mjukgörande ftalater, är CE-märkt och godkänd för leksaker. Vi har dessutom lagt in reflexer i bandet så att madrassen ska synas under vintern. För oss är användarnas säkerhet viktig, det handlar ju oftast om barn som använder åkmadrasserna.

Försäljning i hela landet

Åkmadrasserna produceras i flera olika storlekar – från minsta stjärtlappen till tvåmetersmadrassen där ett helt gäng kan glida fram. Och från att ha varit en lite rolig extraprodukt så har åkmadrasserna blivit ett viktigt affärsben för Tekonf.
– Våra madrasser säljs på flera olika kedjor som Biltema, Jula, Clas Ohlson, Stadium, GeKås och Bauhaus. De flesta kedjorna marknadsför åkmadrasserna under sina egna varumärken – men de kommer från oss, berättar Göran. Våra åkmadrasserna säljs över hela landet men vi exporterar även en hel del till Mellaneuropa också.

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Göran Wärdell
VD
goran.wardell@tekonf.se
070-1856501