Dialogen har bidragit till en bättre fjällpulka

Industri

Jemtlander

Jemtlander är en fjällpulka utvecklad i den jämtländska fjällvärlden och produceras närmast uteslutande i Jämtland.

– Vi har valt att arbeta lokalt och vi har ända sedan projektstarten 2015 haft ett nära samarbete med Tekonf, säger Lennart Mörtsell på Jemtlander AB.

”Tekonf är trevliga, kunniga och trots att vi är förhållandevis små känner jag att vi får mycket uppmärksamhet. Det är då jag känner trygghet i produktutveckling och produktionskvalitet.”

Lennart Mörtsell, Jemtlander AB

Fokus på detaljer

Jemtlanderpulkan har utvecklats under drygt fem år för att hitta rätt material och lösningar för att få en trygg och funktionell pulka som är både flexibel och enkel. Grundaren Bosse Hilleberg har tillsammans med Lennart lagt stor energi på alla detaljers funktion och kvalitet.

– Genom åren har vi haft mycket dialog med Tekonf och samarbetet har verkligen fungerat bra genom hela processen. De har visat engagemang och vilja att hitta produktionslösningar som möter våra behov, berättar Lennart Mörtsell


Producerar fler pulkor än någonsin

Tekonf producerar alla mjuka delar till fjällpulkan. Förutom kapell och olika typer av packväskor, selar, remmar och isolermattor tillverkar Tekonf även medarna och barnstolen till pulkan. Efterfrågan har hela tiden ökat och under 2021 produceras fler pulkor än någonsin.

– Vi har genom hela processen fått den kvalitet vi har beställt och när vi stått inför olika typer av utmaningar har vi hela tiden fört dialog om hur vi ska kunna jobba fram en ny lösning, menar Lennart.

Lennart Mörtsell är nöjd med relationen och poängterar att Jemtlander, trots att det är ett litet bolag i utvecklingsskedet, är viktiga för Tekonf och tas emot med engagemang.

– De är trevliga, kunniga och trots att vi är förhållandevis små känner jag att vi får mycket uppmärksamhet. Jag känner trygghet i produktutveckling och produktionskvalitet, avslutar Mörtsell.

 

Läs mer om fjällpulkan Jemtlander här »

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Björn Rimmö
Sälj/marknad
bjorn.rimmo@tekonf.se
063 – 685 65 03
073 – 825 65 03