Så tog en Raw-version av Spektrums gogglesfodral form

Industri

Spektrum Åre

Varumärket Spektrum Åre jobbar hårt för att vara så hållbara som möjligt och den absoluta premiumprodukten heter Östra Bio Raw. Det är skidglasögon med en cellulosabaserad lins och frame av biobaserat material – så naturlig som möjligt och utan infärgningar.

När Henrik Köhler på Spektrum Åre ville ha ett lika naturligt fodral till sina skidglasögon vände han sig till Tekonf för utveckling och produktion.

”Tillsammans med Tekonf förädlade vi produkten så att den helt stämmer med Raw-konceptet. Jag upplever att vi har haft bra dialog. Det har gjort utvecklingsprocessen enklare, med bra lösningar och ett snabbt prototypförfarande.”

Henrik Köhler, Spektrum Åre

En hållbar och sinnrik konstruktion

– Idén bakom Raw-konceptet är att skapa de mest miljömässigt hållbara goggles som finns, berättar Henrik Köhler. Basvaran ska vara så naturlig som möjligt i linser, frames och bandet är i ofärgad hampa. Med sådana goggles, där 90 procent av produkten består av naturliga, biobaserade material, ställer det naturligtvis krav på fodralet.


Fodral i pressad ull

Henrik har arbetat med idén om Raw sedan 2015 och Östra Bio Raw lanserades säsongen 2020–21. Fodralet till skidglasögonen är helt i pressad ull och saknar plast- eller metalldetaljer. Konstruktionen är sinnrik med plats för goggle och extra lins där stängningen av fodralet litar helt på ullens sträva yta.

– Jag hade en idé och en första skiss som utgick från Woolpowers ullmaterial, berättar Henrik Köhler. Lars på Tekonf vidareutvecklade och tillsammans förädlade vi produkten så att den helt stämmer med Raw-konceptet. Jag upplever att vi har haft bra dialog. Det har gjort utvecklingsprocessen enklare, med bra lösningar och ett snabbt prototypförfarande.

Läs mer om Spektrum Åres goggles här »

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Lars Nordin
Produktchef/Marknad
lars.nordin@tekonf.se
063-685 65 02
070-223 77 64