Åkmadrasser för alla med barnasinne

Froztyfox

Detaljhandel

Vår kanske mest kända produkt är åkmadrassen Froztyfox som vi har utvecklat på egen hand. Den produceras årligen i tiotusentals exemplar av vattentät PVC-väv som svetsas ihop, fylls med skummaterial och förses med öljetter. 

Att den blivit en succé är inte så konstigt – det är ju vansinnigt kul att åka!

Froztyfox är kanske den mest lättillgängliga vinterprodukten som man kan hitta – en liten backe, snö och tid för lek så har såväl stora som små hejdlöst kul!

Göran Wärdell, Tekonf

En av Tekonfs viktigaste produkter är åkmadrasser för små och större barn, egentligen alla som har barnasinnet kvar. Åkmadrasserna håller högsta kvalitet och är CE-märkta – självklart eftersom de faktiskt är leksaker. Madrasserna säljs under återförsäljarkedjornas varumärken eller som FroztyFox, Tekonfs eget varumärke för åkmadrasser.
Ursprunget till Idén med åkmadrasser är lite oklar men de har utvecklats i norra Sverige som en restprodukt av annan pvc-produktion. Bara för att det var kul och möjligt.
– Helt ärligt var jag länge osäker på om vi skulle fortsätta producera dem som en spontan restprodukt, berättar Göran Wärdell på Tekonf.

Användarsäkra produkter

Men det blev tvärtom en satsning på att utveckla produktionen av åkmadrasser industriellt. Det innebar mer genomtänkta mått för att passa såväl produktion som distribution, noggrannare materialval och en mer strukturerad försäljningsprocess.
– I och med att åkmadrasserna klassas som leksaker har vi verkligen tagit till oss de krav som följer med – PVC:n är exempelvis utan mjukgörande ftalater, är CE-märkt och godkänd för leksaker. Vi har dessutom lagt in reflexer i bandet så att madrassen ska synas under vintern. För oss är användarnas säkerhet viktig, det handlar ju oftast om barn som använder åkmadrasserna.

Försäljning i hela landet

Åkmadrasserna produceras i flera olika storlekar – från minsta stjärtlappen till tvåmetersmadrassen där ett helt gäng kan glida fram. Och från att ha varit en lite rolig extraprodukt så har åkmadrasserna blivit ett viktigt affärsben för Tekonf.
– Våra madrasser säljs på flera olika kedjor som Biltema, Jula, Clas Ohlson, Stadium, GeKås och Bauhaus. De flesta kedjorna marknadsför åkmadrasserna under sina egna varumärken – men de kommer från oss, berättar Göran. Våra åkmadrasserna säljs över hela landet men vi exporterar även en hel del till Mellaneuropa också, då under varumärket FroztyFox.

Produktbilder

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om det här uppdraget eller har några frågor, är du välkommen att kontakta:

Göran Wärdell
VD
goran.wardell@tekonf.se
070-1856501