[Pressmeddelands 5 december 2022]

Tekonf rekordproducerar 100 000 åkmadrasser

2022 har inneburit ett uppsving för Frösöföretaget Tekonf som i år når en rekordproduktion på 100 000 åkmadrasser. Det innebär att Tekonf idag är världens största producent av åkmadrasser och affärsområdet är idag en bidragande orsak till företagets tillväxt och lönsamhet. 100 000 producerade enheter är en milstolpe som har passerats för en produkt som var på väg att läggas ned.

– Åkmadrasser gjordes från början lite på kul för att vi kunde och det fanns en lokal efterfrågan, säger vd Göran Wärdell. Åkmadrasserna låg vid sidan av det som var vår egentliga huvudsyssla – att producera teknisk konfektion på uppdrag. Vi var helt enkelt osäkra på om vi skulle arbeta med produkten över huvud taget.

Åkmadrasserna uppfyller EU:s leksaksdirektiv om att materialen i madrasserna inte får innehålla vissa typer av kemikalier – något som bidragit till framgången. Madrasserna säljs via återförsäljare under det egna varumärket Froztyfox men också som EMV (återförsäljarnas egna märkesvaror.)
– Att vi uppfyller kraven för leksaker gör att våra åkmadrasser är intressanta för jättar som exempelvis Biltema, Clas Ohlson, Jula, Dollarstore och Gekås i Ullared, säger Göran Wärdell. Produktionen har ökat stadigt och vi utvecklar produkten för att passa återförsäljarnas specifika önskemål.
– Vi är otroligt glada för att vi får leverera så mycket åkglädje till barn och till dem med barnasinnet kvar. Det räcker med snö, en liten backe och en åkmadrass från oss för att framkalla skratt och rosiga kinder, säger Göran Wärdell.

Tekonf med säte på Frösön i Jämtland är specialister på att skära till, stansa och sammanfoga mjuka material – så kallad teknisk konfektion. Företaget har fyra verksamhetsområden; industri, sjukvård, försvar och detaljhandelsprodukter. Tekonf har ca 30 anställda och omsätter 35 miljoner 2022, en ökning med 40 procent.

 

Rekordproduktion av 100000 åkmadrasser 2022
Rekordproduktion av åkmadrasser har givit Tekonf fullt upp. Högerklicka på bild för nedladdning.
Barnsligt kul. För såväl unga som äldre barn. Högerklicka för nedladdning.
VD Göran Wärdell. Högerklicka på bild för nedladdning