[PRESSMEDDELANDE 3 oktober 2024]

Frösöföretaget levererar 8000 väskor till försvaret

– TEKONFs största order någonsin är levererad

I december förra året vann Frösöföretaget TEKONF sin största upphandling någonsin, som en utvald leverantör till Försvarsmaktens nya bärsäckar: Bärsäck 12. I mars startades produktionen och i augusti slutlevererades 8000 bärsäckar till Försvarets Materielverk.

Den nya ordern av Bärsäck 12 var dubbelt så stor som tidigare största leveranser av TEKONF – och hade dessutom en mycket pressad tidsplan. Det innebar många nya utmaningar och möjligheter för TEKONF.

– Storleken på beställningen krävde att vi tänkte större. Vi har jobbat med många olika underleverantörer för att få tag på alla råvaror av rätt kvalitet – och så snabbt som beställningen krävde. Tack vare gott samarbete med våra partners och underleverantörer fick vi till alla delleveranser och kunde slutleverera enligt plan, säger Björn Rimmö som är säljansvarig på TEKONF och var huvudansvarig projektledare för leveransen.

Tekonf har en lång erfarenhet av att producera militära materiel till försvaret; allt från klädslar, och vapenfodral till väskor och isolering. Både direkt mot Försvarsmakten och mot leverantörer såsom SAAB och BAE System Hägglunds.

– Vi är stolta över förtroendet från FMV och över alla inblandades engagemang i upphandlingen och leveransen! Med detta har vi visat att vi inte bara har kapacitet att leverera hög kvalitet och teknisk kompetens utan även kan leverera stora volymer. Vi ser fram emot att delta i fler stora upphandlingar, säger Göran Wärdell, VD på TEKONF.

På Tekonf ser man positivt på framtiden och utvecklingen för företaget. För att möta efterfrågan har man den senaste tiden anställt nya konstruktörer och produktutvecklare vid industrin på Frösö Park.

– Det känns stort att vi kan växa lokalt och globalt på samma gång. Att fortsätta bidra med produkter att lita på, oavsett om det gäller väskor, fallskyddsmadrasser eller skyddsvästar. Att vara ett företag att lita på som levererar efter kundernas högt ställda krav.

Tekonf med säte på Frösön i Jämtland är specialister på att skära till, stansa och sammanfoga mjuka material – så kallad teknisk konfektion. Företaget har fyra verksamhetsområden; industri, sjukvård, försvar och detaljhandelsprodukter. Företaget har ca 35 anställda och omsätter ca 60 miljoner 2024, en ökning med 50 procent mot föregående år!

Göran och Björn Tekonf håller Bärsäck 12 inne på skrädderiet hos Tekonf.
Göran Wärdell VD och Björn Rimmö, marknadsansvarig håller upp nya Bärsäck 12 som de levererat till Försvarets Materielverk.