MATERIALKUNSKAP

Vi arbetar främst i PVC-vävar, textilier, gummiduk och olika cellplaster. Vår långa erfarenhet inom branschen gör att vi har mycket god kunskap om vilka material som finns att tillgå på marknaden. Vi arbetar med flertalet av de större leverantörerna i norra Europa, men har även kontakter i Kina.

Vi kan tillhandahålla både matta och blanka PVC-vävar i ett stort antal färger, vikter och kvalitéer. Särskild god kunskap har vi om Norra Europas utbud av militära olivgröna PVC-vävar. Vi samarbetar med bland annat FOV Fabrics, SAAB Barracuda, Scantarp, Heytex, Mehler och Sattler och har god kunskap om deras sortiment.

I vårt sortiment har vi ett stort antal textilvävar för skiftande ändamål och med olika egenskaper. Vissa textiler är belagda med polyuretan eller silikon, medan andra är flamskydds- eller UV-behandlade. Vi tillhandahåller textilier från ett stort antal leverantörer.

Vi har ett brett sortiment av gummidukar i EPDM, Nitril (Ni), Kloropen (CR) och Neopren och kan tillhandahålla gummidukar från både Trelleborg eller Semperit med hög och jämn kvalité. Men vi har också möjlighet att leverera enklare gummidukar och om det behövs fixar vi med självhäftning på gummiduken.

Inom cellplaster och cellgummi finns det ett stort antal produkter med olika egenskaper och som är lämplig för olika ändamål, t ex värme- och ljudisolerande. Självfallet kan vi erbjuda självhäftning och olika beläggningar som exempelvis polyuretan eller aluminium. I vårt sortiment har vi alla de ledande tillverkarna eller grossisterna i norra Europa, till exempel produkter från National Gummi, Bramming Plast, NMC eller Sontech. Vi kan även tillhandahålla polyeterskum (skumgummi) i olika tjocklekar, vikter och kvalitéer.

Utöver våra basmaterial PVC-vävar, textilier, cellplaster och gummidukar har vi möjlighet att konfektionera Era produkter med olika typer av metall och plastöljetter, spännen, kamlås, etiketter, printade tryck eller screentryck, gummispännare, nitar, plywood, linor, kederlister, magneter etc, allt efter Ert behov!